Sức KhỏeKhông có phản hồi

default thumbnail

CKD, care rezultă cel mai adesea din diabet sau hipertensiune, este o cauză principală de deces în SUA

Pacienții au fost grupați pe baza modelelor de utilizare ACEI / ARB, fie prin procente de expunere la aceste medicamente, fie prin utilizare continuă versus utilizare întreruptă. Mortalitatea prin toate cauzele după tranziția la dializă, incidența leziunilor renale acute (AKI) și incidența hiperkaliemiei au fost apoi comparate între grupurile de expunere.

Avantajele utilizării ACEI / ARB

În general, acest studiu a arătat că utilizarea ACEI / ARB a fost asociată cu o mortalitate redusă din toate cauzele, indiferent dacă datele au fost grupate în funcție de procentul de expunere sau utilizarea continuă versus utilizarea întreruptă. În modelul multivariabil ajustat, utilizarea prealializării continue ACEI / ARB, comparativ cu neutilizarea, a fost asociată cu 13% mai mică mortalitate după toate dializele post-dializă (raport de risc ajustat [aHR] 0,87, interval de încredere 95% [CI] 0,83 până la 0,92). Utilizarea întreruptă, pe de altă parte, nu a arătat o asociere (HRH 1,01, 95% CI 0,98-0,05) față de neutilizarea ACEI / ARB.

Mai mult, expunerile ACEI / ARB de 50% la 74% și ≥75% au fost, de asemenea, asociate cu o mortalitate redusă ajustată multivariabil pentru toate cauzele (HRH 0,96, IC 95% 0,92-0,99 și AHR 0,91, IC 95% 0,88-0,94, respectiv).

În ceea ce privește reacțiile adverse potențial modificabile, atât AKI, cât și hiperkaliemia au fost asociate cu durata întreruptă și de scurtă durată a utilizării prealizei ACEI / ARB. Autorii speculează că evenimentele adverse asociate cu medicamentele ACEI / ARB pot duce la întreruperea lor, evidențiat de faptul că doar 21,5% și 6,1% dintre pacienții în tranziție la dializă au avut expunere la predializă ≥75% sau, respectiv, utilizare continuă, respectiv.

Riscul de reacții adverse este prea mare?

În lumina acestor constatări, medicii ar trebui să întrerupă regimurile ACEI / ARB în bolile renale avansate pentru a păstra funcția renală și a evita riscul de hiperkaliemie și AKI?

Răspunsul este complicat, indică autorul corespunzător al studiului, Csaba P. Kovesdy, MD, de la Universitatea din Tennessee Health Science Center și Memphis VA Medical Center. „ACEI / ARB au dovedit beneficii renoprotectoare, dar utilizarea lor la pacienții cu BCR avansată a fost dificilă din cauza riscului mai mare de complicații, cum ar fi hiperkaliemia în acest grup, care duce adesea la întreruperea ACEI / ARB”, explică el.

„Datele precum a noastră”, adaugă el, „sugerează că poate fi benefic să se utilizeze strategii alternative pentru a aborda complicații precum hiperkaliemia, pentru a permite continuarea ACEI / ARB.”

Fără îndoială, sunt necesare strategii de monitorizare pentru a atenua riscurile acestor efecte adverse pentru pacienții cu CKD care utilizează terapii ACEI / ARB. „Ghidurile de practică clinică sunt clare cu privire la necesitatea unei monitorizări îmbunătățite la pacienții care încep ACEI / ARB sau la cei la care este implementată o ajustare a dozei. Din păcate, datele din lumea reală sugerează că puțini medici respectă aceste recomandări, sugerând că aceasta este o ocazie ratată de a spori utilizarea sigură a acestei clase ”, spune dr. Kovesdy.

Găsirea unor strategii alternative

Dr. Kovesdy și coautorii săi consideră că anumite strategii care permit activarea ACEI / ARB se pot dovedi utile în reducerea incidenței efectelor adverse care duc la subutilizarea medicamentelor ACEI / ARB.

„Pentru AKI, monitorizarea frecventă, evitarea epuizării volumului și reținerea temporară a ACEI / ARB în fața bolilor intercurente – cu restabilire rapidă odată ce boala se rezolvă – sunt câteva dintre strategiile care pot fi aplicate”, spune dr. Kovesdy. Pentru hiperkaliemie, el sugerează că furnizorii de asistență medicală utilizează o serie de intervenții, cum ar fi întreruperea oricărui medicament neesențial (de exemplu, AINS) care o provoacă, utilizarea judicioasă a diureticelor (care au fost indicate clinic) și corectarea acidozei metabolice (atunci când este prezentă) ).

Dacă aceste strategii nu sunt fezabile sau eficiente, o altă opțiune care trebuie luată în considerare, Dr. Kovesdy, ar fi utilizarea lianților de potasiu: „Aprobarea recentă a 2 noi lianți de potasiu a deschis noi oportunități terapeutice pentru gestionarea hiperkaliemiei cronice, care include aplicarea mai largă a tratamentelor care permit ACEI / ARB. ”

În cele din urmă, Dr. Kovesdy și coautorii săi subliniază faptul că sunt necesare mai multe studii pentru a evalua în continuare riscurile și beneficiile diferitelor modele de utilizare a predializei ACEI / ARB la pacienții cu boli renale avansate și pentru a elucida cele mai eficiente strategii de monitorizare și atenuare a reacțiilor adverse .

Publicat: 13 octombrie 2020

" ,"

Pacienții cu diabet zaharat, prediabet și hipertensiune arterială prezintă un risc crescut de a dezvolta boli renale cronice (CKD). Cu toate acestea, acești pacienți – precum și cei cu CKD existentă – nu primesc adesea îngrijiri bazate pe dovezi pentru a atenua riscurile dezvoltării și progresiei bolilor renale, potrivit unui nou studiu.1

Ia-ti notite

În SUA, CKD este frecventă, dar subdiagnosticată de către furnizorii de asistență medicală. Pacienții cu CKD primesc adesea medicamente potențial nefrotoxice, dar nu și cele renoprotectoare.

„CKD este comun, serios și scump. Există o nevoie urgentă de îmbunătățire bazată pe practică în prevenirea, recunoașterea și tratamentul CKD “, autorul principal Katherine R. Tuttle, MD, cu Providence St. Joseph Health, în Spokane, Washington, și Facultatea de Medicină a Universității din Washington, în Seattle, a spus MedPage Astăzi.

CKD, care rezultă cel mai adesea din diabet sau hipertensiune arterială, este principala cauză de deces în SUA Din cele 37 de milioane de americani care trăiesc cu CKD, 2 mai puțin de 10% sunt conștienți de diagnosticul lor.3 Deși prevalența CKD a rămas relativ stabil în ultimele 2 decenii, 4 decese cauzate de această afecțiune au crescut cu 58% între 2002 și 2016

Având în vedere aceste statistici, Dr. Tuttle și colegii săi au urmărit să descrie caracteristicile clinice, prevalența, factorii de risc și îngrijirea clinică pentru BCR, ceea ce, explică ea, este esențial pentru primul obiectiv al ordinului executiv Advancing American Kidney Health executiv semnat de președintele Donald J. Trump în iulie 2019 pentru a reduce incidența bolii renale în stadiul final cu 25% până în anul 2030.6

Exploatarea registrului CURE-CKD

Acest studiu de cohortă a fost realizat folosind date din registrul Centrului pentru Cercetarea, Educația și Speranța Bolilor Renale (CURE-CKD), care conține date pentru pacienții adulți și copii care au primit îngrijiri la Providence St. Joseph Health sau la Universitatea din California, Los Angeles. Sănătate între ianuarie 2006 și decembrie 2017. Pacienții care au avut cel puțin 1 laborator, semn vital, medicamente eliberate pe bază de rețetă sau cod administrativ asociat cu un diagnostic de BCR, diabet, prediabet sau hipertensiune au fost incluși în registru.

Criteriile de incluziune pentru prezentul studiu au fost perfecționate în continuare pentru a limita persoanele înscrise la acei adulți și copii cu o rată estimată de filtrare glomerulară (eGFR) indicativă de BCR sau adulți cu diabet, prediabet sau hipertensiune, așa cum este determinat de ghidurile de practică clinică.

Cercetătorii au calculat ratele de prevalență pentru BCR și au evaluat expunerea pacienților la medicamente eliberate pe bază de rețetă cu efecte renoprotectoare sau potențial nefrotoxice. Adulții cu risc de CKD din cauza diabetului, prediabetului sau hipertensiunii arteriale au fost, de asemenea, evaluați în ceea ce privește expunerea la medicamente.

Ce au descoperit anchetatorii

Dr. Tuttle și colegii ei au evaluat date pentru 606.064 adulți și 12.591 copii cu BCR, precum și aproape 2 milioane de adulți cu risc de BCR din cauza hipertensiunii, diabetului, prediabetului sau a unei combinații de diabet și hipertensiune.

Prevalența CKD a crescut constant în perioada de studiu, de la 1,6% în 2006 până în 2009, la 5,7% în perioada 2010-2013, la 8,4% în perioada 2014-2017. În plus, recunoașterea CKD de către furnizorii de servicii medicale a crescut dramatic: de la 3,2% din cazuri între 2006 și 2009 la 52,3% din 2014 până în 2017. În ciuda acestei constatări încurajatoare, totuși, aproximativ jumătate din cazurile de BCR au rămas încă nerecunoscute de furnizorii de servicii medicale la sfârșitul studiului.

Dintre adulții cu BCR, mai mult de 50% au avut boală de categoria 3, iar prevalența bolilor de categoria 4 și 5 a scăzut în timp. Pentru copiii cu BCR, aproape două treimi nu au înregistrat nicio clasificare a bolii.

Adulții cu BCR au avut un eGFR median de 53 ml / min / 1,73 m2, dar doar 8,7% au fost evaluați pentru albuminurie și doar 4,1% pentru proteinurie. Pentru adulții cu risc de BCR, eGFR median a fost de 90 ml / min / 1,73 m2, doar 2,6% dintre pacienți fiind testați pentru albuminurie și 0,5% pentru proteinurie.

O gamă largă de medicamente

Inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) sau blocanții receptorilor de angiotensină (ARB) au fost prescriși doar pentru 20,5% dintre adulții cu BCR și doar 25,9% dintre adulții cu BCR și hipertensiune arterială. Au fost prescrise antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau inhibitori ai pompei de protoni (IPP) pentru 33,7% dintre pacienții cu BCR. Statinele au fost prescrise pentru 17,7%, iar aspirina pentru 18,2%, dintre pacienții cu BCR.

În perioada de studiu, prescripțiile pentru inhibitori ai ECA, ARB, AINS și IPP au crescut la pacienții cu afecțiuni renale moderate până la severe (categoriile 3a până la 5).

Dintre pacienții cu risc de a dezvolta BCR datorită diabetului, prediabetului sau hipertensiunii, abia 1 din 5 (21,6%) a primit o rețetă pentru un inhibitor ECA sau ARB. AINS potențial nefrotoxice sau IPP, pe de altă parte, au fost prescrise pentru 50,5% dintre pacienții cu risc de a dezvolta BCR.

Punerea datelor în context

„Am constatat că strategiile de prevenire, recunoaștere și tratament pentru CKD sunt mult subutilizate, în timp ce utilizarea nefrotoxinelor este larg răspândită, în rândul pacienților tratați de 2 mari sisteme de sănătate din SUA”, spune dr. Tuttle.

Studiul actual a https://harmoniqhealth.com/ro/urotrin/ arătat că medicamentele potențial nefrotoxice au fost prescrise la o rată mai mare decât medicamentele renoprotectoare pentru pacienții cu sau cu risc de BCR. Mai mult, screening-ul pentru BCR utilizând măsurători de proteinurie și albuminurie la pacienții cu risc crescut de BCR a fost rar. Chiar și în rândul pacienților cu dovezi obiective de CKD, aproape jumătate nu au fost diagnosticați de furnizorii lor de asistență medicală.

Acesta este un raport descurajant care servește ca o chemare la acțiune pentru a îmbunătăți îngrijirea unui grup foarte mare de pacienți cu risc de complicații sumbre, inclusiv deces, precum și boli de rinichi în stadiu final, Dr.

Đóng Bình Luận